Hibrid felhő IT

Hibrid felhő Azure Stack HCI (21H2) alapokon

A vállalatok felköltöztetnek bizonyos munkafolyamatokat a felhőbe, hogy pénzt takarítsanak meg, növeljék a hatékonyságot és innováljanak. Ugyanakkor bizonyos munkafolyamatoknak helyben (on-premise) kell maradniuk törvényi megfelelőség, alacsony késleltetés (low latency) vagy egyéb üzleti vagy technikai okok miatt. Miközben a szervezetek olyan költséghatékony megoldásokat keresnek, amelyek hibrid képességeket hoznak a meglévő adatközpontjukba, elkötelezettek vagyunk, hogy nagyobb választékot és legjobb megoldást kínáljuk számukra a hibrid igényekhez. Akár KKV szinten is.

A vállalati informatikai vezetők döntő többsége
- a Flexera™ State Of The Cloud tanulmánya szerint épp 90% -
a hibrid felhőre összpontosít, mint IT infrastruktúrájuk optimális modelljére.
Bővebben ...

Hibrid felhő infrastruktúra

Noha egyesek azzal érvelhetnek, hogy a hibrid felhő a teljes felhőalapú üzletág kezdőköve csupán, ám a legtöbb  vállalat elismeri, hogy a hibrid felhőstratégia nem átmeneti, hanem az infrastruktúra valós optimalizálásának része a legkülönbözőbb szempontok alapján. A hibrid felhő infrastruktúra az információs technológia természetes fejlődése, amely általában fokozatos ütemben történik. A vállalatok hardverük és szoftvereik egy részét felhőszolgáltatásokra és technológiákra helyezik át, így számítási környezet jön létre, amely ötvözi a helyszíni, a multicloud és az éles számítástechnikát, szoftver szolgáltatásként (SaaS), platform szolgáltatásként (PaaS) és az infrastruktúra mint szolgáltatásként (IaaS).

Hibrid felhő kép

A hibrid felhő a meglévő on-premise adatközpont(ok) és a publikus felhő legjobb tulajdonságainak ötvözését ígéri: a publikus infrastruktúra a költséghatékonyságot és a korlátlan skálázhatóságot, míg a privát felhő a meglévő (legacy) alkalmazások támogatását, a szenzitív adatok törvényi védelmét, az ismert, saját tűzfal mögötti működést adja a keverékhez. Az igazi hibrid megoldás pedig e két entitás között rugalmas átmenetet is képes biztosítani, így minden adat és számítási feladat ott foglalhat helyet, ahol az racionálisan indokolt.

Bővebben ...