Menedzslelt Desktop-as-a-Service megoldás

Cloud.Szerver.HuA Cloud.Szerver.Hu menedzselt virtuális asztal megoldása a Windows Virtual Desktop (WVD) technológiára épül, amely 2019-óta elérhető a Microsoft Azure felhőben. Ez a technológia tette lehetővé, hogy olyan költséghatékony Desktop-as-a-Service ajánlatot fejlesszünk ki a kis-és középvállalatok számára, amely a munkatársakat Windows 10/11 virtuális asztallal látja el. Olyan Microsoft 365 office eszközökkel és szolgáltatásokkal is felvértezi, mint például az Office 365 pro plusz alkalmazások, köztük a Word, Excel, PowerPoint, OneDrive és Outlook, valamint a Microsoft online szolgáltatásaival, mint a Sharepoint, OneDrive, Exchange Online és Microsoft Teams szolgáltatásokkal integráltak.

Új munkastílus, melyhez kezdünk hozzászokni

A vírus megjelenésével a világnak rövid idő alatt kellett megváltoztatnia a munkához való hozzáállását. A COVID-19 világjárvány miatt az egész világnak hirtelen el kellett fogadnia a távmunka szemléletet - már lehet, sőt kell is otthonról dolgozni, vagyis hirtelen szükségessé vált a távmunkavégzés. Sok vállalat a VPN-technológiák és a laptopok, illetve az olyan távoli hozzáférési programok, mint a Log Me in vagy a Teamviewer keverékét használó öszvér megoldásokat dobott össze - vagy bármi is kellett ahhoz, hogy túljussanak a karanténon. De ma már egy olyan világban élünk, ahol a távmunkára új, megváltozott szemlélettel tekintenek. Már nem csak átmeneti, hanem tartós igény lett a távmunka. Mit tegyen az Ön vállalata vagy szervezete a távmunkavállalás hosszú távú megoldása érdekében?

WVD távmunka támogatás

Őszintén szólva több lehetőség is van, de én most azt mutatom be, hogyan nézne ki egy Cloud.Szerver.Hu menedzselt virtiális desktop megoldás az Ön távmunka céljainak megvalósításában.

A Microsoft felhő

Kezdetnek meg kell értenie a felhő erejét. Egy felhőplatform, mint például a Microsoft Azure, egyszerűen fogalmazva a Microsoft által világszerte üzemeltetett és karbantartott, kiváló minőségű, hihetetlenül biztonságos adatközpontok hálózata. Az Azure-ban virtuális számítógépeket, hálózatokat és alkalmazásokat hozhat létre a szervezete számára.

A felhő segítségével percek alatt létrehozhatja azt, ami on-prem, vagyos lokálisan minimum órákig tartana - már ha rendelkezésre állna a szerver hardver, egyébként napokig vagy hetekig is eltarthatna. A felhő lehetővé teszi, hogy szinte azonnal bővítse környezetét. Ahogyan vállalkozása vagy szervezete növekszik, a virtuális IT infrastruktúrája (szerverek, hálózatok és virtuális asztali számítógépek összessége) is könnyedén együtt nőhet vele. Ez a felhőtechnológia tette lehetővé, hogy virtuális asztali gépeink megfeleljenek az Ön távmunkavállalói igényeinek.

Felhőalapú asztali megoldás

Térjünk rá a virtuális asztali megoldásra. Képzeljen el egy virtuális windows 10/11-es asztali számítógépet a felhőben, ahol biztonságosan csatlakozhat a hálózatában lévő összes olyan üzleti alkalmazáshoz és szolgáltatáshoz, amely a munkájához szükséges. Azonnal hozzárendelhet egy új személyhez egy asztali gépet az összes szükséges alkalmazással, egy olyan virtuális desktop gépet, amely gyakorlatilag bármilyen eszközzel elérhető bármikor bárhonnan, ahol van internetkapcsolat.

Windows Virtual Desktop több eszközön

Egy új alkalmazott

Képzeljük el, hogy érkezik egy új alkalmazottja, akit Zsófiának hívnak. Ahelyett, hogy rendelne egy laptopot vagy asztali számítógépet, telepítené a vállalati/szervezeti arculatot és alkalmazásokat, valamint beállítaná rajta az e-maileket és az irodát, egyszerűen hozzárendelhet Zsófiához egy virtuális desktopot. Ugyanazzal a felhasználónévvel és jelszóval, amelyet az e-mailjeihez használ, távolról is hozzáférhet az új munkahelyi asztali gépéhez az otthoni számítógépéről, táblagépéről vagy akár a mobiltelefonjáról is.

Vagy ha mondjuk van egy Samsung Galaxy telefonja, akkor csatlakoztathat egy HDMI-kábelt a telefonjához, hogy csatlakoztassa azt egy monitorhoz, valamint egy Bluetooth billentyűzethez és egérhez, és a Samsung DEX segítségével teljes asztali élményt nyújtva férhet hozzá a virtuális asztalához.

Samsung DEX mint Azure virtiális asztal kliens
Samsung DEX mint Azure virtiális asztal kliens

Vállalati eszköz

Mi van, ha nincs saját eszköze? Akkor az Ön vállalata biztosíthat Zsófiának egy vékony klienst, mint például az NComputing RX-et.

Töltse le: NComputing RX-sorozatú vékony kliensek (pdf, 540 kB)

Vagy akár csak egy olcsó eszközt, például egy ChromeBook-ot vagy androidos táblagépet, vagy más laptop vagy asztali számítógép típusú eszközt, amely nagyon kevés saját számítási erőforrással rendelkezik (és így viszonylag olcsó), amelyet a virtuális asztal elérésére lehet használni.

Ncomputing kliens, Dual Monitor

Azonnali eredmények

Egy pillanat alatt lehetővé tette Zsófia számára, hogy bárhonnan dolgozhasson anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnie a hálózat vagy az adatok biztonságával kapcsolatban. Kezelési szempontból ez a Virtuális Asztal továbbra is az Ön hálózatán belül marad, és teljes mértékben Ön rendelkezik a konfiguráció és a beállítások felett, vagyis minden adata biztonságban van.

Akvizíciók

Képzelje el, hogy az Ön cége felvásárolt egy másik vállalkozást, amelynek 2 irodája van, és mindkét irodában 20-20 ember dolgozik. Egy olyan menedzselt virtuális asztali megoldással, mint amelyet a Cloud.Szerver.Hu kínál, az Active Directory és az Office 365 fiókok létrehozása után az összes új felhasználóhoz azonnal hozzárendelhető egy-egy virtuális asztali gép. Ezzel olyan, az Ön hálózatán lévő, a vállalattal összekapcsolt virtuális asztali gépeket kapnak, amelyeket azonnal használhatnak - akár az irodából, akár otthonról, akár utazás közben - bárhonnan. Nincs szükség számítógépek tömeges megrendelésére, nincs tömeges installálás és frissítési erőfeszítés, nincsenek hatalmas biztonsági lyukak, amíg arra vár, hogy a megszerzett felhasználók megfeleljenek a szervezet eszköz- és hálózatbiztonsági irányelveinek. A hetekig-hónapokig tartó munka mindössze néhány órára csökkenthető.

menedzselt Azure Virtual Desktop könnyedén

További előnyök

Az előnyök folytatódnak. A vékony kliens, vagy a saját PC tönkremegy? Nincs vállalati adatvesztés, Zsófia egyszerűen csak használatba vesz egy másik eszközt, hogy hozzáférjen a virtuális asztalához. Ellopják a személyes laptopját - nincs vállalati biztonsági aggály vagy adatvesztés, mivel az összes munkával kapcsolatos adat a virtuális asztali számítógépen volt - és az illető megint csak átugorhat egy másik eszközre, és ott folytathatja a munkát, ahol abbahagyta. Mivel a virtuális asztal pontosan ez - felhőalapú erőforrásokon virtualizált -, nem kell aggódnia a hardverfrissítések és az eszközök elavulása miatt, nincs többé hardverfrissítés. Mi a helyzet azokkal a felhasználókkal, akiknek intenzív grafikai munkát kell végezniük, mint például a marketingosztály? A Cloud.Szerver.Hu tud ajánlani olyan power+ méretű virtuális asztalt, amely GPU-támogatott, és ideális a grafikai-intenzív munkaterhelésekhez.

Integrált Microsoft Office Pro Plus irodai alkalmazások

Virtuális asztali gépeink a Windows 10 és 11 speciális verzióját használják, amelyet a Microsoft Office-alkalmazásokkal és fájlszinkronizálási megoldásokkal, például a OneDrive-val együtt a hatékonyság növelésére terveztek, hogy növeljék a tapasztalt teljesítményt és növeljék a termelékenységet.

menedzselt Azure Virtual Desktop kliens

Menedzselt és támogatott

A Cloud.Szerver.Hu segítségével nem kell aggódnia a virtuális asztali támogatással és a munkaerő hirtelen növekedésével (vagy csökkenésével) kapcsolatos menedzsmenttel kapcsolatban, mint például egy nagyobb akvizíció vagy új létesítmény esetén. A Cloud.Szerver.hu menedzselt szolgáltatásai karbantartják és felügyelik a virtuális asztalokat, gondoskodnak arról, hogy azok naprakészek legyenek és hatékonyan működjenek, biztosítva a felhasználók által elvárt konzisztenciát és teljesítményt - a virtuális asztalok mögötti technológiát úgy kezeli, hogy Önnek ne kelljen ezzel foglalkoznia. Ha pedig problémák merülnek fel, a Cloud.Szerver.Hu csapata támogatja és megoldja azokat.

Bármilyen igényei is vannak, egy olyan menedzselt virtuális asztal megoldás, mint a Cloud.Szerver.Hu, komolyan megfontolandó a távoli munkaerő hosszú távú megoldása szempontjából. Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, hogy beszélgessünk arról, hogyan használhatja a Cloud.Szerver.Hu-t vállalkozása vagy szervezete javára. Akár már most ingyenesen kipróbálhatja.

Keressen bennünket egy ingyenes konzultációért!

Meghallgatjuk, milyen feladatai és IT kihívásai vannak és javaslatot adunk, mi lehetne az optimális felhős megoldás.

Tel: 06 (30) 525-2969, Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.