Intel HPC szerverek

Végre itt van! AMD Ryzen Threadripper PRO 5000WX

Az új AMD Ryzen Threadripper PRO 5000 WX sorozatú processzorok megérkeztek a kiemelt rendszerintegrátorok számára, így a Szerver.Hu-nál, készen állunk arra, hogy a következő szintre emeljük a munkaállomásaink teljesítményét. Ezek a High-End CPU-k először 2022 márciusában jelentek meg a Lenovo rendszerekben, és elődeikhez képest megnövelt teljesítményt és funkciókat kínálnak, így ideálisak az igényes felhasználók számára, akiknek a jobbak közül tényleg a legjobbra van szükségük.

Intel R2000LH és R2000LT 2U rack szerver (Swan Peak)

Intel logoCsúcsokat döngető teljesítmény, Megbízhatóság és szervízelhetőség. Ezek a legfőbb jellemzői a négyutas, vagyis maximálisan négy Intel E5-4600 processzoros 2U magas rack szervernek. Az Intel R2300LH2/R2300LT2 szerver rendszerek kompromisszummentes teljesítményt és "Mission Critical" szerverekhez szükséges megbízhatóságot nyújtanak a legmagasabb szintű elvárásoknak megfelelően.

Akár 1.5TB(!) memória is installálható az alaplapi 48 memória szlotra. Hat darab PCIexpress Gen3 x16 csatlakozó, két Intel expanziós csatoló ad lehetőséget további dual 1Gbe, vagy 10Gbe hálózati csatolók bővítéséhez. A megbízhatóságot többszörös redundancia biztosítja, ennek egyik alappillére a 11 darab (7 előlapi és 4 belső) Hot-Swap redundáns 40mm-es duplarotoros ventillátor a melegedési hibák elleni védelem érdekében. A további hibatűrést a redundáns, 1600W 80+ Platinum hatásfokú szintén Hot-Swap tápegységek biztosítják. Több, mint 150 szenzor gondoskodik a teljes rendszer melegedés-, feszültség- és hibavédelméről, a kompromisszummentes rendelkezésreállásról.

A hasonló kétutas szervereknél kétszer nagyobb számítási teljesítménnyel (lebegőpontos teljesítmény, FLOPS) rendelkező Intel R2300LH2/R2300LT2 rendszerek a legmagasabb igényű HPC alkalmazások biztos pillérei. Vitathatatlanul Enterprise kategóriás kiszolgálók az ennek megfelelő felülmúlhatatlan teljesítménnyel és megbízhatósággal.

Intel H2000 2U rack szerver (Bobcat Peak)

Intel logoEgy igazán cool hír: Intel S2600JF (Jefferson Pass) szerver alaplapok vitézkednek a Laurence Livermore National Laboratory „Zin” nevű klaszterében, amely 15. a világ TOP500 klaszteréből. Az S2600JF tehát valóban tökéletes megoldást jelenthet az ultra nagysűrűségű HPC számítástechnikai feladatokra.

Az Intel E5-2600-as sorozatú Sandy Bridge Xeon processzorok hatalmas szávszélességét kamatoztatva akár 1600MHz-es sebességen futhatnak a memóriamodulok 8 DIMM foglalatban egy félszélességű(!) alaplapon. Ez 2U magas rack szervert alapul véve 4 darab önálló kétprocesszoros szervert jelent! Kis játék a számokkal: 4 db. duplaprocesszoros szerver node, az 8 db. fizikai processzort jelent, 48 fizikai és 96 logikai maggal hatmagos processzorokat és HT-t (Hyper Threading) figyelembevéve. Ez már önmagában is gyakorlatilag egy virtualizáció-gyár! Opcionális QDR vagy FDR Infiniband modullal kiegészítve nagysebességű kapcsolat létesíthető a háttér storage tárakkal, amely egyedülálló IO sebességgel egészíti ki az egyébként is egyedülálló HPC teljesítményt. Az alaplaphoz csatlakoztatható az RMM4 Remote Management Modul is, amely teljes távoli KVM kapcsolatot és távmenedzsment lehetőséget biztosít.