Intel HPC szerverek

Noha egyesek azzal érvelhetnek, hogy a hibrid felhő a teljes felhőalapú üzletág kezdőköve csupán, ám a legtöbb  vállalat elismeri, hogy a hibrid felhőstratégia nem átmeneti, hanem az infrastruktúra valós optimalizálásának része a legkülönbözőbb szempontok alapján. A hibrid felhő infrastruktúra az információs technológia természetes fejlődése, amely általában fokozatos ütemben történik. A vállalatok hardverük és szoftvereik egy részét felhőszolgáltatásokra és technológiákra helyezik át, így számítási környezet jön létre, amely ötvözi a helyszíni, a multicloud és az éles számítástechnikát, szoftver szolgáltatásként (SaaS), platform szolgáltatásként (PaaS) és az infrastruktúra mint szolgáltatásként (IaaS).

 

A vállalati informatikai vezetők döntő többsége
- a Flexera™ State Of The Cloud tanulmánya szerint épp 87% -
a hibrid felhőre összpontosít, mint IT infrastruktúrájuk optimális modelljére.

A hibrid felhő a meglévő on-premise adatközpont(ok) és a publikus felhő legjobb tulajdonságainak ötvözését ígéri: a publikus infrastruktúra a költséghatékonyságot és a korlátlan skálázhatóságot, míg a privát felhő a meglévő (legacy) alkalmazások támogatását, a szenzitív adatok törvényi védelmét, az ismert, saját tűzfal mögötti működést adja a keverékhez. Az igazi hibrid megoldás pedig e két entitás között rugalmas átmenetet is képes biztosítani, így minden adat és számítási feladat ott foglalhat helyet, ahol az racionálisan indokolt.

 


Olvasson el több gyakorlati példát a hibrid felhő kialakításáról!

Intel R2000LH és R2000LT 2U rack szerver (Swan Peak)

Intel logoCsúcsokat döngető teljesítmény, Megbízhatóság és szervízelhetőség. Ezek a legfőbb jellemzői a négyutas, vagyis maximálisan négy Intel E5-4600 processzoros 2U magas rack szervernek. Az Intel R2300LH2/R2300LT2 szerver rendszerek kompromisszummentes teljesítményt és "Mission Critical" szerverekhez szükséges megbízhatóságot nyújtanak a legmagasabb szintű elvárásoknak megfelelően.

Akár 1.5TB(!) memória is installálható az alaplapi 48 memória szlotra. Hat darab PCIexpress Gen3 x16 csatlakozó, két Intel expanziós csatoló ad lehetőséget további dual 1Gbe, vagy 10Gbe hálózati csatolók bővítéséhez. A megbízhatóságot többszörös redundancia biztosítja, ennek egyik alappillére a 11 darab (7 előlapi és 4 belső) Hot-Swap redundáns 40mm-es duplarotoros ventillátor a melegedési hibák elleni védelem érdekében. A további hibatűrést a redundáns, 1600W 80+ Platinum hatásfokú szintén Hot-Swap tápegységek biztosítják. Több, mint 150 szenzor gondoskodik a teljes rendszer melegedés-, feszültség- és hibavédelméről, a kompromisszummentes rendelkezésreállásról.

A hasonló kétutas szervereknél kétszer nagyobb számítási teljesítménnyel (lebegőpontos teljesítmény, FLOPS) rendelkező Intel R2300LH2/R2300LT2 rendszerek a legmagasabb igényű HPC alkalmazások biztos pillérei. Vitathatatlanul Enterprise kategóriás kiszolgálók az ennek megfelelő felülmúlhatatlan teljesítménnyel és megbízhatósággal.

Bővebben ...

Intel H2000 2U rack szerver (Bobcat Peak)

Intel logoEgy igazán cool hír: Intel S2600JF (Jefferson Pass) szerver alaplapok vitézkednek a Laurence Livermore National Laboratory „Zin” nevű klaszterében, amely 15. a világ TOP500 klaszteréből. Az S2600JF tehát valóban tökéletes megoldást jelenthet az ultra nagysűrűségű HPC számítástechnikai feladatokra.

Az Intel E5-2600-as sorozatú Sandy Bridge Xeon processzorok hatalmas szávszélességét kamatoztatva akár 1600MHz-es sebességen futhatnak a memóriamodulok 8 DIMM foglalatban egy félszélességű(!) alaplapon. Ez 2U magas rack szervert alapul véve 4 darab önálló kétprocesszoros szervert jelent! Kis játék a számokkal: 4 db. duplaprocesszoros szerver node, az 8 db. fizikai processzort jelent, 48 fizikai és 96 logikai maggal hatmagos processzorokat és HT-t (Hyper Threading) figyelembevéve. Ez már önmagában is gyakorlatilag egy virtualizáció-gyár! Opcionális QDR vagy FDR Infiniband modullal kiegészítve nagysebességű kapcsolat létesíthető a háttér storage tárakkal, amely egyedülálló IO sebességgel egészíti ki az egyébként is egyedülálló HPC teljesítményt. Az alaplaphoz csatlakoztatható az RMM4 Remote Management Modul is, amely teljes távoli KVM kapcsolatot és távmenedzsment lehetőséget biztosít.

Bővebben ...