Storage szerverek

NetApp FAS3020 tároló

A NetApp tároló konfigurációi, a legmodernebb tároló technológiát rejtik magukban. Ha még mindig a szerverek belső diszkjein tárolja az adatait, akkor itt az ideje, hogy Ön is élvezze a központosított adattárolás előnyeit: az optimális helykihasználást, az átlátható és rugalmas tárterület kiosztást, a garantált adatbiztonságot, a szerverektől függetlenített adatokat és egyszerűbb mentésüket!

Adatközpont-szintű technológia már a legolcsóbb tárolórendszerben is

A NetApp tárolók legkisebb kiszerelésben is olyan szoftver funkciók rejlenek, amelyek nagyvállalati környezetben is megállják a helyüket.

A NetApp tárolók a szabadalmaztatott Data ONTAP® operációs rendszerre épülnek, amelynek szerves részét képező Snapshot™ technológia egyedülálló a piacon. A NetApp Snapshot „pillanatfelvétel” jelentős mértékben leegyszerűsíti az adatmentést, ugyanis teljesen automatikus, gyors, egységes és a szervereket nem terheli. A NetApp Snapshotra épül számos további funkcionalitás is: replikáció katasztrófavédelem céljából (NetApp SnapMirror), adatok klónozása tesztelés/fejlesztés céljára (NetApp FlexClone), NetApp-specifikus intelligens adatkezelés integrálása különböző alkalmazásokba (Oracle, SAP, Exchange, VMware).

A nagy kapacitású, akár SATA lemezeken tárolt adatok védelméről a szintén egyedülálló RAID-DP® technológia gondoskodik: amennyiben egy diszkhiba esetén a RAID tömb újraépítés közben még egy diszk meghibásodik, a RAID-DP dupla paritásának köszönhetően akkor sem vesznek el az adatok.

A hatékonyság további kulcsát az olyan technikák adják, mint amilyen a kvóták túlfoglalása (overprovisioning), a blokkszintű deduplikáció és a klónozás, melyek leginkább egy egységes tárolón mutatják meg előnyeiket. Mindezek lehetővé teszik, hogy a tárolórendszer akár 100 százalék feletti kihasználtsággal üzemeljen, vagyis nyers tárolókapacitásának többszörösének megfelelő adatmennyiséget is tárolhat és kínálhat ezen felül még szabad kapacitást is az alkalmazások számára. A NetApp nem csak kizárólag olvasható, hanem írható, éles rendszert kiszolgálni képes snapshotokat is képes készíteni, amire kísértetiesen hasonlít a Fujitsu Eternusok hasonló technikájának, valamint a NetApp az olyan alkalmazásokkal történő szoros integrációt emelte ki, mint előnyt, mint amilyen az Oracle vagy SAP infrastrukturális, köztes- és üzleti szoftverei.

NetApp FAS2050 tároló

Minden NetApp konfiguráció így egyaránt alkalmas blokk alapú központi tárolórendszer néhány szerver belső diszkjeinek kiváltására (külön SAN eszköz beruházás nélkül, iSCSI alapon), és fájlszerverek konszolidációjára.

Váltsa ki akár Windows fájlkiszolgálóját is NetApp tárolóval!

NetApp FAS2020A CIFS protokoll licenc birtokában a FAS2020 közvetlen NAS fájlszerverként is használható, így érdemes kiváltani vele a bizonyos méret fölött nehézkesen üzemeltethető NTFS alapú Windows fájlszervereket. A Microsoft és a NetApp közötti szoros fejlesztési együttműködésnek köszönhetően egy megbízható és korszerű megoldásról van szó, teljes Active Directory integrációval.